Waar droom je van?

Ik had deze week 3 intakes voor een coachingstraject in mijn agenda staan. Met vrouwen die in leeftijd varieerden van eind 40 tot eind 60.

(Wist jij trouwens dat 39% van de 65-69-jarigen nog wel eens last heeft van opvliegers?)

Maar goed, drie vrouwen dus die met hun leefstijl aan de slag wilden. Drie compleet verschillende verhalen.

Nou zeg ik altijd, wat de overgang betreft zijn geen twee vrouwen hetzelfde. Maar toch was er wel een overeenkomst tussen deze drie. Ze hadden alle drie wat moeite met benoemen wat ze nou eigenlijk wilden bereiken met dit traject.

  • De meeste vrouwen willen beter voor zichzelf zorgen, andere prioriteiten stellen, zodat ze bijvoorbeeld straks weer de puf hebben om lekker in de tuin te rommelen.
  • Of ze willen af van dat opgejaagde gevoel, zodat ze in diezelfde tuin weer rustig kunnen zitten en genieten.
  • Of ze willen af van hun stemmingswisselingen, zodat ze weer een gezelligere partner of moeder kunnen zijn.

Als je weet waar je het voor doet dan helpt dat ook om de dingen anders te gaan doen. Die persoonlijke motivatie helpt om vol te houden en om bij te sturen als het effect nog niet helemaal is wat je hoopte.

Misschien is die laatste, dat kunnen bijsturen, nog wel het belangrijkst.

Want als ik bijvoorbeeld mijn eetpatroon ga aanpassen, maar niet weet wat ik daarmee wil bereiken (gewichtsverlies, me fitter voelen, minder last van brainfog?), hoe weet ik dan of ik op de juiste weg ben?

Dat verlangen achter die wens om met je leefstijl aan de slag te gaan, dat zijn altijd mooie gesprekken. Wat wil jij nou écht?

Soms duurt het even voordat we tot die diepere wens komen.

De stap om met leefstijl aan de slag te willen gaan is voor sommigen de eerste en voor anderen de laatste stap in het zoeken naar een manier om goed door de overgang te komen.

En soms ligt er een verlangen onder om terug te gaan naar de situatie vóórdat dat overgangsverschijnselen begonnen. Terug naar kunnen doen wat er van je verwacht wordt (en wat je van jezelf verwacht!). Weg van dit ongemak van een lijf dat niet mee wil werken, een hoofd dat soms niet mee kán werken.

En daar kun je soms niet 1-2-3 anders naar kijken.

Dus dan is de eerste gedachte misschien dat je weer al die ballen hoog wil kunnen houden.

Maar van al die ballen is er vast eentje die je liever laat vallen en ik weet zeker dat er eentje is waar je heel graag meer tijd aan zou willen besteden.

Eentje waar je echt blij van wordt.

Het plezier of de voldoening die je daarbij voelt, dat straalt af op de rest van je dag. Dat laadt jouw batterij weer op.

De vraag die ik daarna vaak stel is ‘als dat weer zou kunnen, als je dat bereikt hebt, wat is er dan nog meer mogelijk?’. En dan komen er opeens nog meer verlangens op tafel. Verlangens waar iemand al min of meer afscheid van genomen had, want ´die tijd is misschien voorbij`.

Dus denk er maar eens over na. Wat is jouw liefste wens?
En wat ga je vandaag doen om een klein stapje in die richting te zetten?

♥♥♥

Heb je het nou helemaal gehad met je overgangsklachten? Maar twijfel je of leefstijlcoaching iets voor jou zou kunnen betekenen?

Laten we dan gewoon een keer, geheel vrijblijvend, praten over waar je tegenaan loopt.

Dan kan ik je sowieso een paar tips kan geven en als we allebei ervan overtuigd zijn dat dit de juiste weg voor jou is, dan ga ik ook heel graag met je aan de slag in een 1-op-1 coachtraject.

Laat hier maar even een berichtje achter. Oké?

Verder lezen?