Ben ik in de overgang?
21 Vragen om meer duidelijkheid te krijgen.

Ben ik in de overgang? Die vraag kan het begin zijn van een hele zoektocht om erachter te komen of die veranderingen in je lijf, in je gemoedstoestand, in je functioneren, symptomen van de overgang zijn.

Het is zo belangrijk om daar duidelijkheid over te krijgen. Omdat je, als je weet wat er speelt, ook gericht op zoek kunt naar oplossingen. De Greene scale vragenlijst kan jou helpen meer duidelijkheid te krijgen.

Als iemand mij deze vragenlijst jaren geleden al in de hand had gedrukt, dan had mij dat een hoop ellende bespaard. Ik lag nachten wakker met hartkloppingen, met onrust in mijn lijf. Overdag kon ik mijn ogen niet open houden van vermoeidheid, laat staan mijn werk doen zoals ik dat altijd gedaan had. Geen concentratie en het gevoel dat mijn hoofd gevuld was met dikke watten. Ik wist zeker dat er iets serieus mis was met mijn lijf, met mijn hoofd ook, maar de huisarts stelde me gerust en de overgang? Neu, daar leek het nog niet op.  Yeah, right …

Weten dat je in de overgang bent kan een enorme opluchting betekenen. Het maakt een einde aan je onzekerheid. Helaas komt het soms nog voor dat artsen (huisartsen, bedrijfsartsen) klachten niet herkennen als overgangsklachten.

Deze vragenlijst brengt de ernst van jouw lichamelijke en/of psychische overgangsklachten in beeld.

Misschien herken je ook symptomen die je tot nu toe nog niet aan de overgang gelinkt had.

Het is een valide meetinstrument dat je kan helpen om in gesprek te gaan met je huisarts of gynaecoloog. 

Hoe hoger de score, hoe groter de kans dat je klachten samenhangen met de overgang.

Een arts kan andere oorzaken van je klachten uitsluiten. Want alleen met de juiste diagnose kun jij goed geholpen worden.

Service