Coaching

Overweg met de Overgang

Vind jouw energie en veerkracht, en daarmee de regie op je leven, terug.

Ze zeggen wel eens, als je de veertig gepasseerd bent ga je de jaren voelen. Kon je je niet voorstellen, maar het lijkt erop dat je nu toch echt in de overgang bent. En als je daar al een voorstelling bij had, dan waarschijnlijk niet dit.

Je slaap slecht en je bent al moe als je aan je dag begint. En die onrust! Je gedachten gaan alle kanten op en je mist elke scherpte, mist focus. Soms vergeet je dingen en je twijfelt wel eens of je je werk nog wel kunt blijven doen.

En ook thuis ben je niet meer die leuke, vlotte vrouw. Geen puf om na je werk nog iets te ondernemen en er zijn van die dagen dat je om niks ontploft. Of, om niks … dat realiseer je je dan achteraf. Je puber maakt er nog wel eens een geintje over, maar zelf kun je er eigenlijk niet meer om lachen.

En stiekem vraag je je af, is dit het nou? Of gaat dit weer voorbij en zo ja, wanneer dan?

I’ve been there. Ik snap hoe jij je voelt, hoe frustrerend het nu voor je is, hoe graag je het anders wilt.

En het wordt ook anders. Het is letterlijk de overgang naar een nieuwe fase in je leven. Een transitie die nu soms voelt alsof je in een achtbaan zit, maar die tegelijkertijd een wake-up call is om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om jouw klachten te verlichten. Maar je voelt dat er meer mogelijk moet zijn.

Wat nou als

  • je niet meer de halve nacht ligt te malen of er tig keer uit moet omdat je het weer veel te heet hebt
  • jij je weer jezelf voelt (en je liefsten dat ook weer zien)
  • je in de ochtend weer zin hebt om je dag te starten, vol vertrouwen dat je dat aankunt
  • je weer rust in je hoofd hebt en je weer full focus je to-do’s af kunt vinken
  • je weer voelt dat je kunt meebewegen met wat er op je af komt. Met de onaangename en zeker met de fijne verrassingen.

Wat zou er dan nog meer kunnen?

Die overgang, die kan nog wel een tijdje duren.
De hormonen blijven meestal wel een aantal jaren schommelen. Hoe je eet, beweegt, slaapt en met stress omgaat is dan ontzettend belangrijk. Want dat bepaalt hoe erg jij door die hormoonschommelingen uit balans raakt.

In Overweg met de Overgang help ik jou om je klachten te verlichten. We onderzoeken samen wat jij nodig hebt en kijken naar wat voor jou belangrijk is. Passend bij deze nieuwe levensfase. Want zoveel vrouwen als er zijn, zoveel variatie is er ook in hoe zij de overgang beleven. En voor iedereen is er een passende manier te vinden om hier goed doorheen te komen.

Dit is een bijzondere fase in je leven. Ze noemen het niet voor niks ook wel een transitie. Eentje waar je niet omheen kunt, maar waarin je misschien al voelt dat hoe je in het leven staat aan het veranderen is. Dat er meer ruimte komt voor jou, voor de keuzes die jij wilt maken.

Maar daar wil je dan ook wel de energie voor hebben. En daar ga ik jou bij helpen. Zodat jij, niet gehinderd door een lijf of hoofd dat niet wil, weer bepaalt hoe je dag verloopt. Dan ben jij weer op je best en heb je als je thuiskomt van je werk nog energie over. Om ‘s avonds te sporten, of juist weer eens met je beste vriendin afspreken. Wat je wilt, als het maar niet meer op de bank in slaap vallen of noodgedwongen vroeg naar bed is.

Overweg met de overgang is een individueel coachtraject van drie maanden. De investering hiervoor is 447 euro. (deelbetalingen mogelijk)

Dat traject ziet er als volgt uit:

We starten met een uitgebreide analyse van jouw fysieke en mentale gezondheid in de meest brede zin van het woord en van alles wat daar invloed op heeft. Op basis daarvan maken we een plan waarmee jij weer grip krijgt op jouw overgangsklachten.

In 4 vervolgsessies (45 minuten) gaan we aan de slag met gerichte veranderingen in je leefstijl, waarbij we verder inzoomen op je eetgewoonten, je beweegpatroon, je ontspanning en je slaap. Net wat jij nodig hebt en passend bij jouw leven. 

De coachsessies worden ondersteund met huiswerkopdrachten. Om je aan het denken te zetten en om te ervaren wat het met je doet, met je klachten doet, als je dingen net even anders gaat doen.

En natuurlijk ben ik die hele tijd jouw steuntje in de rug. Of stok achter de deur, wat jij wil.

Wees gerust, je hoeft niet alles wat leuk en lekker is achterwege te laten. Ik ga je niet vertellen dat je nooit meer een wijntje mag of dat je nooit meer met je vriendinnen mag genieten van een stuk cheesecake. En nee, je hoeft ook niet opeens drie keer in de week naar de sportschool of elke ochtend zen te gaan zitten zijn op een matje. 

Het gaat erom dat we uitvinden wat voor jou werkt en ik help je om dat in te bouwen in je dagelijkse ritme.

Wat cliënten over mij zeggen:

5/5

Mireille

“Toen ik mijn traject met Anke startte was ik op zoek naar houvast. Ik voelde dat de balans scheef was, dat ik de zaken prima regelde voor anderen, maar dat ik beter voor mezelf mocht gaan zorgen. Anke heeft me geholpen om die wil om te zetten in acties. Door te kijken naar wat er dan anders, beter zou voelen. En naar wat er in mij en in mijn omgeving wel en niet helpend was als het ging om gezonde keuzes maken. Die bewustwording heeft me geholpen om dingen anders aan te pakken, waardoor ik het mezelf makkelijker maak om goed voor mezelf te zorgen.”

5/5

Daniëlle

“Ik heb de hulp van Anke ingeroepen omdat ik graag coaching wilde bij het beter leren omgaan met mijn overgangsklachten. Via LinkedIn had ik een aantal behulpzame artikelen gelezen van Anke en na een kennismakingsgesprek heb ik met haar een aantal coachgesprekken gevoerd. Ze gaf me inzicht in een aantal van mijn valkuilen en ik kreeg handige en laagdrempelige tips die ik meteen in de praktijk kon brengen. Anke is zeer benaderbaar en flexibel als het gaat om het maken van afspraken, zowel offline als online.”

5/5

Monique

“Anke is toegankelijk, creëert een veilige omgeving en helpt je om tot nieuwe inzichten te komen. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik actiever ben gaan sporten, bewuste voedingskeuze maak en daar door meer energie heb.”

Wil jij ook met mij aan de slag?

Neem dan gelijk vrijblijvend contact op. In een gratis persoonlijk gesprek bekijken we wat jij met jouw overgangsklachten nodig hebt. Je krijgt in elk geval 3 tips specifiek voor jouw klachten.

En weet, je zit nog nergens aan vast. Ik vind het belangrijk dat we eerst kijken of dit voor jou een oplossing kan zijn. Als ik twijfel of ik jou kan helpen, ben ik daar ook eerlijk over.

Geloof me, ik weet uit ervaring hoe moeilijk deze eerste stap al kan zijn. Verandering voelt spannend en waarschijnlijk heb je juist in deze fase behoefte aan rust, aan wat vertrouwd voelt.

Maar bedenk ook dat wat je nu doet niet voor je werkt. En dat er niks verandert als jij niks anders gaat doen. Ik ben er voor je en ik weet dat jij dit kunt. Dus zet die eerste stap en laten we in gesprek gaan.

anke-schrijvend
Beroepsvereniging BLCN logo