Over mij

Over mijn loopbaan

Ik heb in mijn loopbaan al een aantal onverwachte afslagen genomen.

Maar met deze, als zelfstandig coach voor vrouwen in de overgang, komt voor mij alles samen.

Mijn coachervaring, opgedaan als fysiotherapeut en als docent aan de opleiding fysiotherapie. Mijn visie op gezondheid die zonder mijn onderzoekservaring met chronische patiënten nooit de brede holistische kijk zou zijn die het nu is. 

Mijn expertise in leefstijl-gerelateerde aandoeningen die ik opgebouwd heb als biomedisch wetenschapper en uit mocht breiden tijdens mijn docentschap. 

En mijn eigen ervaringen met de overgang.

Mijn eigen ervaringen

Ik liep daar een aantal jaar geleden behoorlijk in vast.

Ik sliep slecht, was doodmoe, had het gevoel dat er watten in mijn hoofd zaten in plaats van hersenen.

Soms wist ik halverwege een zin niet meer wat ik wilde zeggen en het zweet brak me uit bij de gedachte dat ik voor een groep niet meer uit mijn woorden zou komen.

Ik schaamde me dood, voelde me allesbehalve professioneel in mijn werk en ook privé niet meer mezelf

En wat dat teweeg bracht

Hoe meer ik me in de overgang verdiepte, hoe meer ik me erover verbaasde dat er zo weinig bekend is over wat de overgang met je doet.

Ik wond me erover op dat wat er bekend is weinig wordt gedeeld. Dat de overgang toch vaak gezien wordt als iets waar je doorheen moet.

En tuurlijk, het hoort erbij, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook een bak ellende moet zijn. Of een donkere tunnel, waarbij je niet weet hoe het aan de andere kant eruit ziet. Dat kan echt anders, beter.

Met mijn klachten gaat het nu gelukkig stukken beter! Mijn lijf en vooral mijn hoofd doen weer wat ze moeten doen. Ik twijfel niet meer aan mijn kunnen, ik sta weer relaxt voor een groep, zit niet meer rechtop te slapen en ’s nachts slaap ik als een roos. 

En als mijn lijf al eens pijn doet, dan is dat omdat ik flink gesport heb en da’s een cadeautje van je karakter zoals mijn trainer zegt. 

Ik weet dat er in Nederland tè veel vrouwen rondlopen die zó radeloos worden van al die vage klachten dat ze zich vaker ziek melden of zelfs een andere baan overwegen. Maar ik ben ervan overtuigd dat voor de meesten net als voor mij geldt dat die klachten prima te hanteren kunnen zijn. Mits je erkent dat je lijf nu misschien wel andere behoeften heeft. Dat datgene wat vroeger goed voelde nu niet meer past. 

Ik heb een groot vertrouwen in de kracht van mensen. Maar soms is er wat hulp nodig om uit te vinden waar die kracht vandaan kan komen. Ik kijk graag met je mee en daag je uit om eerlijk te zijn naar jezelf. Ook over al jouw al dan niet gênante eigenaardigheden 😊 Misschien betekent dat wel dat je een paar van je gewoonten overboord gaat gooien.

Spannend? Ik sta naast je en ben net zo blij als jij bij elke stap in de goede richting. Ik heb een hekel aan smoezen. Soms maak je gewoon verkeerde keuzes, so be it. Kijk ernaar en beloof jezelf het morgen beter te doen

Mijn favoriete quote?

“Every action you take is a vote for the type of person you wish to become” (James Clear).

Wat je verder nog van mij mag weten is dat ik

… de Vietnamese keuken het aller-, allerlekkerst vind,

… me alleen laat overhalen om te gaan shoppen als me een lekkere lunch beloofd wordt,

… me kan verliezen in spannende Scandinavische of Engelse crime series,

… idioot vrolijk kan worden van punkrock.

Tevreden cliënten
"Anke is toegankelijk, creëert een veilige omgeving en helpt je om tot nieuwe inzichten te komen. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik actiever ben gaan sporten, bewuste voedingskeuze maak en daar door meer energie heb."
Monique
“Anke stelt als coach (en als mens) de juiste vragen om te komen tot eigen inzichten in een omgeving waarin je jezelf kan zijn. Deze inzichten, gecombineerd met haar down to earth benadering en deskundigheid, leiden vervolgens tot een werkbaar, doelgericht plan waar ik verder mee kon. Ook bij de verdere uitwerking van het plan, ondersteunt Anke, met waar nodig een no-nonsense aanpak, een dosis humor en compassie, waardoor er ruimte is om de doelen te bereiken en de nieuwe gewoonten echt kunnen inslijten”.
Suzanne
"Tijdens de intake met Anke werd mij al snel duidelijk dat zij weet waar ze het over heeft. Ik voelde mij gehoord in wat ik Anke vertelde over mijn ervaring/klachten in de overgang, maar ook was er tijd om over andere dingen te praten. Bv dingen die gebeurd waren in het verleden, dit was zeer prettig. Ik kreeg handige tools aangereikt die ik kan toepassen in het dagelijkse leven om bepaalde doelen te halen en de klachten als zodanig minder hevig te ervaren. Regelmatig komt er een mail met handige tips en podcasts om te beluisteren."
Claudia
Benieuwd of ik jou kan helpen?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis sessie. Dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.

Profiel Anke

Misschien had je het al herkend? Het vignet in mijn logo is gebaseerd op het Griekse delta teken. Het is een symbool voor verandering. Alles is veranderlijk. Soms is het beste wat we kunnen doen ons aanpassen aan verandering.

Beroepsvereniging BLCN logo