Blogs

Alle ramen wagenwijd open?

Het huis met alle ramen wagenwijd open is een metafoor voor energielekken. Doe jij de ramen op tijd dicht is een appèl om je energie bewust te richten op de dingen die ertoe doen.

Lees verder »

Vakantietijd

De vakantietijd is bij uitstek geschikt om dingen anders te doen. Uit je routine van alledag. Aanschuiven bij het ontbijtbuffet of juist ’s ochtends vroeg

Lees verder »

Bijna vakantie?

Bijna vakantie? Met een goede organisatie en realistische verwachtingen, kun je de vakantiestress tot een minimum beperken. Vergeet niet dat je vakantie bedoeld is om te ontspannen en te genieten, dus geef jezelf toestemming om los te laten en jezelf de rust te gunnen die je verdient. Maak van je vakantie een tijd om op te laden, zodat je met vernieuwde energie en enthousiasme terugkomt.

Lees verder »

Hoop is geen strategie

We negeren vaak de overgangssymptomen en hopen dat de problemen vanzelf verdwijnen. Maar, wees eerlijk: hoop is geen strategie als het gaat om het omgaan met overgangsklachten.

Lees verder »
I love Antwerpen

Uit mijn ritme.

Afgelopen weekend waren we met ons tweeën drie dagen in Antwerpen. In een mooi hotel, al helemaal in kerstsfeer met een grote boom en kerstversiering,

Lees verder »
omvallende dominostenen

World Menopause Day 2022

Het thema van World Menopause Day 2022 is ‘brain fog’ en problemen met het geheugen. Niet het meest bekende symptoom van de overgang. Maar bij sommigen wel een heel beperkend symptoom.

Lees verder »