Toch maar weer die loose fit jeans

Ik had vandaag weer mijn comfi wollen vest aan, m’n ‘loose fit’ jeans, warme sokken en mijn winter boots. Wat een 💩-weer hè?

Ik heb ondanks mijn warme kleding en een dikke jas lopen kleumen toen ik even op pad moest voor wat boodschappen. En eenmaal thuis heb ik mezelf getrakteerd op een beker warme chocolademelk om weer op te warmen.

‘Nu kan het nog’ dacht ik. Even lekker cocoonen.

Die ruime warme winterkleren ben ik inmiddels wel zat. Ik had al eens voorzichtig naar mijn zomerkleding gekeken en toen het laatst (die zaterdag) zo’n lekker weer was, ook voor het eerst weer een zomerbroek aangetrokken.

En hoera, die zat als gegoten. Voor het eerst!

Normaal gesproken blijft er in de winter toch wel een kilo of twee, drie kleven en zit dat zomerspul, en zeker die bewuste broek, gewoon nog niet zo fijn.

Maar dit was de winter dat ik het anders dan anders gedaan heb.

Anders gegeten en anders getraind. En ik dacht het al te merken aan mijn broeken, maar deze zomerbroek, waar altijd net teveel buik overheen krulde, die was het bewijs.

Hoe vaak sta jij voor de kast en denk je ´wat moet ik nou vandaag weer aantrekken?’.

Niet omdat er niks in die kast hangt, maar omdat je bij voorbaat al voelt dat het net niet lekker gaat zitten.
Omdat je buik al wat opgeblazen aanvoelt of omdat de weegschaal die ochtend al niet zo vriendelijk naar je was.

Misschien geef je er niet zoveel om, maar ik kan daar echt wel chagrijnig van worden. Als alles zo ‘net niet’ voelt.

En hoe vaak lees jij in weekbladen of op social media over diëten die gegarandeerd succes beloven, maar die in de praktijk gewoon niet te doen zijn met een gezin dat mee-eet?
Of die juist wél te doen zijn en waar je lekker van afvalt, maar waarna de kilo’s er even snel weer aan zitten? Mét nog één of twee extra 😩.

Hoe vaak ben je begonnen met minder zoet, minder koolhydraten, intermittend fasten of wat dan ook en heb je na twee weken het bijltje erbij neer gegooid?

Omdat je honger had, chagrijnig was of die paar recepten die je had je de neus uit kwamen?

Om moedeloos van te worden toch?

Vrouwen worden tijdens de overgang gemiddeld 0,5 kg/jaar zwaarder. Voor 20% van die vrouwen geldt dat ze 5 kg of meer aankomt tijdens overgang.

Het heeft vooral te maken met een verandering in je metabolisme. Je verbrandt minder makkelijk vetten en tegelijkertijd slaat je lichaam graag wat extra vet op.
Niet alleen op je buik. Ook in je spieren, waardoor je vanzelf wat slapper en slomer wordt. Dat gaat zó geleidelijk dat je het waarschijnlijk niet eens door hebt.

Hoe jij eet, beweegt of sport, hoe je slaapt en hoe je bijvoorbeeld met stress omgaat draagt daar allemaal aan bij.
En dat betekent dus ook dat je via die weg invloed kunt uitoefenen op jouw gewicht.

Ik help je graag om een plan te maken om je gewicht, dat tijdens de overgang soms zo ‘opeens’ kan toenemen, onder controle te krijgen.

Zonder honger lijden, zonder chagrijn. Zonder dure supplementen en mèt ruimte om ook nog te genieten van het leven.
Want wat heb je aan een slanke taille als je bij alles na moet denken of het wel ‘goed’ voor je is?

Misschien helpt het je om te weten dat ik (ondanks mijn vreugde over die broek die weer lekker zit 😉) dat genieten van het leven veel belangrijker vind dan het ‘plaatje’.
Ons uiterlijk verandert, hoe dan ook. Maar dat je lekker in je vel zit, je gezond voelt en een goed gevoel hebt over wat je elke dag eet en drinkt, dat vind ik wel belangrijk.

En dat is wat ik je heel graag leer 💛

Verder lezen?